Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-بی خوابی و بدخوابی افزون برتمامی علت‌ها می‌تواند به دلیل الیاف پارچه لباسی باشد که در زمان خواب بر تَن دارید.

،کارشناسان دانشگاه سیدنی در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافته‌اند جنس الیاف پارچه لباس در کیفیت خواب افراد به ویژه در شب‌های سرد پاییزی تاثیرگذار است.


افزون بر استفاده از دستگاه‌های تنظیم کننده دمای اتاق خواب و استفاده از رو اندازهای گرم، استفاده از لباس خواب‌هایی از جنس پشم و نه پلی‌استر یا پنبه می‌تواند سبب افزایش کیفیت خواب در افراد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در گذشته و پیش از تحول در صنعت نخ ریسی افراد از لباس‌های از جنس پشم استفاده می‌کردند و بسیار کم دچار مشکل‌هایی، چون بی‌خوابی در شب‌های سرد پاییز و زمستان بودند.

محققان به افراد به ویژه آن‌ها که به شکل مزمن دچار بدخوابی و بی‌خوابی در شب  هستند توصیه می‌کنند در کنار تمامی راهکارها از لباس‌هایی از جنس پشم به جای پنبه یا پلی استر استفاده کنند.

لباس‌های پشمی سبب کنترل مرکز حرارت بدن و با افزایش آن سبب ایجاد خواب عمیق و راحت در افراد می‌شود.


محققان این نتیجه‌ها را با انجام دو مطالعه انجام دادند. ابتدا ۱۷ دانشجو مورد بررسی کیفیت خواب در حالی که لباس پشم پنبه یا پشم گوسفند مرینوس داشتند قرار گرفتند.
گروه دوم شامل ۳۶ فرد بزرگسال در رده سنی ۵۰ تا ۷۰ سال بودند که لباس‌هایی ازجنس پلی استر، پنبه و پیژامه برتن داشتند.


در ادامه پژوهش ضربان قلب، دمای پوست، رطوبت نسبی محیط و الگوی امواج مغزی هر دو گروه در زمان خواب اندازه گیری شد.
نتایج نشان داد که گروهی که از لباس‌های پشمی استفاده کرده‌اند، کیفیت خواب بهتری داشته‌اند و مدت خواب آن‌ها طولانی‌تر از گروه دوم بوده است.
همچنین گروه اول زودتر به خواب رفته‌اند (حدود ۱۲ دقیقه)، درحالی که گروه دوم بین ۲۲ تا ۲۷ دقیقه پس از دراز کشیدن درتخت خواب به خواب فرو رفته‌اند.
این یافته‌ها نشان می‌دهند استفاده از الیاف پشمی در کنار پوست بدن مانند نوعی عایق حرارتی عمل می‌کند و سبب افزایش گرمای پوست و به این ترتیب بهبود کیفیت خواب می‌شود.


یافته‌های به دست آمده از این مطالعه درمجله (the journal Nature and Science of Sleep) به چاپ رسیده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای پایتخت ناسالم برای گروه‌های حساس

براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۷ اردیبهشت ماه) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.

به گزارش ایسنا،  شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۹۰ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار داشت.

میانگین شاخص کیفیت هوا در ۱۲ ساعت گذشته (با تاکید بیشتر بر روی سه ساعت آخر در شرایط جوی متغیر) برای میانگین کل ایستگاه‌ها با میانگین ۱۱۱ و کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای گروه‌های  حساس  است.

تهران از ابتدای سال، ۵ روز هوای پاک و ۳۳ روز هوای قابل قبول داشته است و در هیچ روزی از سال جدید کیفیت هوای تهران در وضعیت ناسالم قرار نگرفته بود.

براساس این گزارش، میانگین شاخص کیفیت هوا از ۱۰۱-۱۵۰، ناسالم برای گروه حساس است و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

فعالیت طولانی عبارت است از هرگونه فعالیت خارج از منزل که افراد بطور متناوب طی مدت چندین ساعت انجام می دهند و سبب می شود نفس کشیدن تا حدی سخت تر از حالت طبیعی صورت گیرد.  برای مثال کار کردن در باغچه در طول روز.

فعالیت سنگین نیز عبارت است از هرگونه فعالیت شدید خارج از منزل که سبب می شود نفس کشیدن به سختی صورت گیرد؛ برای مثال دویدن.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کیفیت هوای پایتخت قابل قبول است هوای پایتخت در مرز پاکی

دیگر خبرها

  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس!
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروههای حساس
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟