Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@06:41:48 GMT

چگونه درسرمای پاییز عمیق بخوابیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۳۴۲۵

بی خوابی و بدخوابی افزون برتمامی علت‌ها می‌تواند به دلیل الیاف پارچه لباسی باشد که در زمان خواب بر تَن دارید. ناطقان: کارشناسان دانشگاه سیدنی در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافته‌اند جنس الیاف پارچه لباس در کیفیت خواب افراد به ویژه در شب‌های سرد پاییزی تاثیرگذار است.


افزون بر استفاده از دستگاه‌های تنظیم کننده دمای اتاق خواب و استفاده از رو انداز‌های گرم، استفاده از لباس خواب‌هایی از جنس پشم و نه پلی‌استر یا پنبه می‌تواند سبب افزایش کیفیت خواب در افراد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




در گذشته و پیش از تحول در صنعت نخ ریسی افراد از لباس‌های از جنس پشم استفاده می‌کردند و بسیار کم دچار مشکل‌هایی، چون بی‌خوابی در شب‌های سرد پاییز و زمستان بودند.

محققان به افراد به ویژه آن‌ها که به شکل مزمن دچار بدخوابی و بی‌خوابی در شب  هستند توصیه می‌کنند در کنار تمامی راهکار‌ها از لباس‌هایی از جنس پشم به جای پنبه یا پلی استر استفاده کنند.

لباس‌های پشمی سبب کنترل مرکز حرارت بدن و با افزایش آن سبب ایجاد خواب عمیق و راحت در افراد می‌شود.


محققان این نتیجه‌ها را با انجام دو مطالعه انجام دادند. ابتدا ۱۷ دانشجو مورد بررسی کیفیت خواب در حالی که لباس پشم پنبه یا پشم گوسفند مرینوس داشتند قرار گرفتند.
گروه دوم شامل ۳۶ فرد بزرگسال در رده سنی ۵۰ تا ۷۰ سال بودند که لباس‌هایی ازجنس پلی استر، پنبه و پیژامه برتن داشتند.


در ادامه پژوهش ضربان قلب، دمای پوست، رطوبت نسبی محیط و الگوی امواج مغزی هر دو گروه در زمان خواب اندازه گیری شد.

نتایج نشان داد که گروهی که از لباس‌های پشمی استفاده کرده‌اند، کیفیت خواب بهتری داشته‌اند و مدت خواب آن‌ها طولانی‌تر از گروه دوم بوده است.

همچنین گروه اول زودتر به خواب رفته‌اند (حدود ۱۲ دقیقه)، درحالی که گروه دوم بین ۲۲ تا ۲۷ دقیقه پس از دراز کشیدن درتخت خواب به خواب فرو رفته‌اند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند استفاده از الیاف پشمی در کنار پوست بدن مانند نوعی عایق حرارتی عمل می‌کند و سبب افزایش گرمای پوست و به این ترتیب بهبود کیفیت خواب می‌شود.


یافته‌های به دست آمده از این مطالعه درمجله (the journal Nature and Science of Sleep) به چاپ رسیده است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سرمای پاییز ، خواب عمیق ، لباس تن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرمای پاییز خواب عمیق لباس تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۳۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در آزمایشگاه‌های کشور، به منظور آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بخش‌های دولتی و خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری شده، به وسیله چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده است، همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها قابل بررسی و شکایت است.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌هاست و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است که شامل پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران یادآور شد: از زمانی که پذیرش نسخ به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین است که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شودد. بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی طی سال‌های اخیر با هدف افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌ و آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت‌گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی ادامه داد: با وجود این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: برای  حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار می‌گیرند و نتایج این ارزیابی‌ها توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه‌گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد، این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  ۷۰ درصد در تصمیم‌گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف می‌دارند. زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدواریم استادان گرامی هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این‌گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولان فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولان آزمایشگاه‌ها طی دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت‌های تشخیصی، نمونه‌گیری و انجام آزمایش‌ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل تقدیر است.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس!
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروههای حساس
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا