Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو محقق ایرانی در دانشگاه ماساچوست آمریکا پارچه‌ای را برای استفاده در لباس خواب طراحی کرده‌اند که می‌تواند بر ضربان قلب و ریتم تنفس کاربر خود در هنگام خواب نظارت کند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دو محقق ایرانی در دانشگاه ماساچوست آمریکا پارچه‌ای را برای استفاده در لباس خواب طراحی کرده‌اند که می‌تواند بر ضربان قلب و ریتم تنفس کاربر خود در هنگام خواب نظارت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  محققان نام این فناوری جدید را «فیژامه» گذاشته‌اند که تلفیقی از پیژامه و سنجش فیزیولوژیکی است. این دو محقق ایرانی، علی کیاقدی و سیده زهره همایونفر هستند که با کمک یک پروفسور شیمی مواد و یک دانشمند کامپیوتر دست به طراحی این پارچه زده‌اند.
این محققان می‌گویند: چالشی که با آن روبرو بودیم، نحوه دستیابی به سیگنال‌های مفید بدون تغییر بافت و زمخت شدن پارچه بود. به طور کلی، مردم تصور می‌کنند که پارچه‌های هوشمند به دلیل وجود حسگر‌های مختلف در تاروپود آن (برای اندازه‌گیری سیگنال‌های فیزیولوژیکی و جسمی)، باید بافت زمختی داشته باشند و ما سعی کردیم که با ساخت پارچه‌ای بسیار ظریف و نرم این تصور را از بین ببریم؛ مخصوصا پارچه‌ای که در ساخت لباس‌های خانگی و راحتی به کار می‌روند.
آن‌ها همچنین می‌گویند: ما حتی به لباس‌های راحتی و خانگی فکر کردیم که در آن بخش‌هایی به طور مثال به بدن یا سطوح خارجی تماس بیشتری دارند. مثلا زمانی که فرد روی صندلی می‌نشیند یا زمانی که می‌خوابد فشار روی پا یا دست‌های آن بیشتر می‌شود. این بخش‌ها که تحت فشار بیشتری هستند، دقیقا نقاطی هستند که می‌توانیم حرکات بالستیک ناشی از ضربان قلب یا تنفس را اندازه‌گیری کنیم و از آن به عنوان عناصر حیاتی و فیزیولوژیکی استفاده کنیم.
محققان برای اینکه ایده‌هایشان را برای ساخت فیژامه به واقعیت تبدیل کنند، دست به نوآوری‌های بسیاری زده‌اند. از آنجا که هیچ روشی برای ساخت پارچه برای اندازه‌گیری و تغییرات دینامیکی فشار وجود ندارد، حسگر‌های فشاری مبتنی بر بافت پارچه جدیدی ابداع کردند.
آن‌ها سپس حسگر‌های جدید را با حسگر برق مالشی ادغام کردند تا یک مجموعه حسگر یکسان ایجاد کنند که می‌توانند در لباس‌های نرمی مثل لباس خواب به کار بروند. آن‌ها برای جمع‌آوری سیگنال‌ها از نقاط مختلف لباس، بخش تجزیه و تحلیل داده‌های تخصصی را توسعه دادند.
این گروه تحقیقاتی برای آزمایش فیژامه، پژوهش‌های چند کاربره را انجام داد و دریافت که این حسگر‌های پوشیدنی می‌توانند پیک‌های ضربان قلب را با دقت بسیار بالا، ریتم تنفسی را با خطای کمتر از یک دقیقه شناسایی کنند و وضعیت خواب را کاملا پیش‌بینی کنند.
محققان امیدوارند که این دستاورد به ویژه برای نظارت بر بیماران و سالمندانی که بسیاری از آن‌ها از اختلالات خواب رنج می‌برند، مورد استفاده قرار گیرد.
آن‌ها می‌گویند: ابزار‌های پوشیدنی نسل کنونی مانند ساعت‌های هوشمند برای افراد سالمند یا بیمار ایده‌آل نیست، زیرا آن‌ها اغلب فراموش می‌کنند که ساعت دست کنند یا وسایل اضافی به همراه خود داشته باشند. در حالی که لباس خواب جزو لاینفک زندگی روزمره آنهاست. علاوه بر این، مثلا ساعت هوشمند به شما نمی‌گوید که وضعیت خواب شما چگونه است یا کدام حالت بدن، موجب افزایش کیفیت خواب تان می‌شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری پیژامه ساعت هوشمند اختلالات خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زائران عمره گزار ایرانی بعد از پنج روز اقامت در مدینه و زیارت مرقد رسول الله (ص)، ائمه بقیع و شهدای اُحد، دیشب در مسجد شجره حاضر شدند و لباس احرام بر تن کردند.

زائران کاروان کرمانشاه در مسجد شجره یکی از میقات‌های هفتگانه به نیت عمره از لباس دنیوی خارج شدند و لباس بندگی و پاکیزگی احرام را به تن کردند.

عمره گذاران در حالی به سوی کعبه راهی شدند که با گفتن تلبیه، لبیک اللهم لبیک، در فضایی معنوی و روحانی رهسپار مکه شدند.

یک کاروان از زائران استان کردستان نیز پیش‌تر راهی مکه شد و این دو کاروان نخستین کاروان‌های زائران ایرانی بعد از تعطیلی ۹ ساله عمره بودند.

مسجد شجره که مسجد ذوالحلیفه نیز نامیده می‌شود، از مساجد تاریخی منطقه مدینه است که در هشت کیلومتری جنوب غربی مسجدالنبی و در مسیر مکه قرار دارد. این مسجد، میقات کسانی است که برای عمره تمتع و عمره مفرده از مدینه به مکه می‌روند.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد