Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:16:55 GMT

وقتی همه خواب هستند!

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۱۳۲۸

وقتی همه خواب هستند!

«متاسفانه نظام طراحی پوشش و لباس در کشور چندان تابع فرهنگ نیست. از سوی دیگر در زمینه طراحی لباس نیز ضعف‌های اساسی داریم که این موضوع به ضعف فارغ‌التحصیلان طراحی و فعالیت کاربردی نداشتن آنها بازمی‌گردد. در حوزه تولید نیز به‌ دلیل گرانی مواد اولیه و بی‌کیفیت پارچه، شاهد تولیدات مطلوب نیستیم.»

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «با نگاهی گذرا به پوشش مردم در سطح جامعه می‌توان متوجه شد وضعیت مد و لباس در ایران آنچنان آشفته است که انگار نبض مد و لباس ایرانی در دست مزون‌های زیرزمینی یا فضای مجازی قرار دارد و خود ما در این عرصه حرف چندانی برای گفتن نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوشش زنان به مردان پوشش مردان به زنان شبیه شده و انگار هیچ‌ چیز سر جای خودش نیست! این در حالی است که مصوبه ساماندهی مد و لباس ۱۶ سال پیش یعنی سال ۸۵ تصویب شد اما اجرایی نشد!

برای شناخت ریشه این ولنگاری فرهنگی در حوزه مد و لباس و بعضا پوشش‌های نامتعارف موجود در جامعه به گفت‌وگو با سیدمجید امامی، دبیر کارگروه مد و لباس نشستیم.

چالش نگاه تک‌بعدی

او در این باره می‌گوید: «متاسفانه تاکنون قانون ساماندهی مد و لباس در کشور به‌ خوبی اجرا نشده و عمده اشکالات فعالیت‌های قبلی تک‌بعدی‌بودن اقدامات یا جزئی‌نگربودن آنهاست. در صورتی که اگر مسائل مربوط به مد و لباس را به‌ صورت کلی‌نگری و همه‌جانبه بررسی می‌کردیم چالش‌های فعلی را نداشتیم. نگاه تک‌بعدی در این زمینه دغدغه‌ها و مشکلات فعلی را ایجاد کرده؛ به‌ طوری که پوشش و هویت بومی کشور جایگاه خود را از دست داده است. این نگاه تک‌بعدی به شکلی است که گاهی فقط به مصرف، گاهی فقط به تولید و گاهی تنها روی طراحی تمرکز کرده‌ایم و متصل‌نبودن این چند نظام به یکدیگر به گسستگی فعلی منجر شده است.»

او با اشاره به برخی اشکالات اساسی حوزه مد و لباس در کشور می‌گوید: «متاسفانه نظام طراحی پوشش و لباس در کشور چندان تابع فرهنگ نیست. از سوی دیگر در زمینه طراحی لباس نیز ضعف‌های اساسی داریم که این موضوع به ضعف فارغ‌التحصیلان طراحی و فعالیت کاربردی نداشتن آنها بازمی‌گردد. در حوزه تولید نیز به‌ دلیل گرانی مواد اولیه و بی‌کیفیت پارچه، شاهد تولیدات مطلوب نیستیم.»

رنگ فراموشی بر چهره مد بومی

امامی ادامه می‌دهد: فقدان الگوسازی و حفظ و صیانت از پوشاک سنتی و اقوام و همچنین تولید صنعتی پوشاک باعث شده تا ارتباط سبک پوشش بومی با پوشش‌های کنونی جامعه قطع شود و این امر موجب بی‌ریشه‌شدن بازار پوشاک فعلی شده است. به همین منظور به‌ دنبال ایجاد گنجینه‌های پوشاک و سبک پوشش ایرانی-اسلامی هستیم. اقدامات لازم در این زمینه را نیز انجام داده‌ایم تا مراوده طراحان، استادان و تولیدکنندگان تقویت‌ شده و روند تازه‌ای را طی کند. به‌زودی نیز این روند در تهران و برخی استان‌های دیگر کشور اجرایی خواهد شد.

دستگاه‌های مسئول کجای دنیای مد و لباس ایستاده‌اند!

دبیر کارگروه مد و لباس با اشاره به کم‌کاری دستگاه‌های مسئول در این حوزه اظهار می‌کند: متأسفانه در زمینه اجرای قانون مد و لباس همه دستگاه‌های عضو کارگروه به‌خوبی به وظایف خود عمل نمی‌کنند. البته در دولت جدید همکاری‌ها بسیار افزایش یافته به‌ویژه وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت صمت همکاری‌های خوبی در این زمینه انجام دادند اما باز هم این موارد کافی و مطلوب نیست. به همین منظور رسانه‌ها باید نسبت به عملکرد دستگاه‌های مسئول ازجمله وزارت صمت، صداوسیما، اتاق اصناف ایران، آموزش‌وپرورش و سازمان برنامه‌وبودجه مطالبه‌گری کنند؛ چراکه وزارت فرهنگ به‌تنهایی نمی‌تواند دومین صنعت کشور را مدیریت کند.

بازار سیاه بی‌نظارتی عرضه لباس

همچنین فرشته روح‌افزا، پژوهشگر و فعال حوزه زنان نیز در گفت‌وگو با جام‌ جم با بیان اینکه موضوع پوشش و مد و لباس در کشور درگیر بی‌هویتی شده‌ است، می‌گوید: متاسفانه هیچکدام از دستگاه‌های مرتبط در این زمینه کار درستی انجام نداده‌اند و روی لباس‌های فعلی عرضه‌شده در بازار هیچ‌گونه نظارتی وجود ندارد. در واقع اصلی‌ترین معضل حوزه مد و لباس در ایران نظارت‌نداشتن بر کالاهای بازار و همچنین آگاه‌نبودن افراد جامعه نسبت به معضلات برخی پوشش‌هاست.

او با بیان اینکه ریشه اصلی پوشش‌های نامناسب در کشور بی‌توجهی به اقدامات طراحان و عرضه‌کنندگان این پوشش‌ها در بازار است، اظهار می‌کند: دستگاه‌های مسئول پیش از ایرادگرفتن به پوشش نوجوانان و جوانان کشور باید با افرادی که این پوشش‌ها را در جامعه عرضه می‌کنند، مقابله کنند. متاسفانه در حال حاضر شاهد وجود لباس‌های پاره و لباس‌هایی با طراحی‌های فرقه‌های منحرف غربی همراه با علامت‌های فراماسونری، شیطان‌پرستی و ... هستیم. وجود این لباس‌ها در بازارها به دلیل بی‌توجهی دستگاه‌ها به عرضه‌کنندگان آنهاست.

او با تاکید بر اینکه پشت‌ پرده این لباس‌ها و پوشش‌ها ترویج فرهنگ‌های غلط و مسائل بنیادی است، بیان می‌کند: برخی از این بحث‌ها ریشه‌ای است و نیاز به کارهای تحقیقاتی و عملی دقیق دارد.

تقلید از فرهنگ‌های غلط تا کجا!

عضو سابق شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده کشور با تأکید بر نقش وزارت ارشاد در مقابله با تاثیر فضای مجازی و فرهنگ‌های زیرزمینی در استفاده از پوشش‌های نامناسب در جامعه اظهار می‌کند: متاسفانه مواردی مانند سینما، موسیقی و فیلم‌ها که می‌توانند در فرهنگ جامعه اثرگذار باشند به جای انتقال مسائل مناسب، مسیر دیگری را طی می‌کنند و شاهد نمایش و ترویج فرهنگ‌های غلط و پوشش‌های نامتعارف در فیلم‌های سینمایی نیز هستیم که این نشان می‌دهد بر موضوع سبک‌ و مدل‌ زندگی درست کار نکرده‌ایم.

او با تاکید بر اینکه در حوزه مد و لباس مد بومی خود را از دست داده و در حال تقلید هستیم، اظهار می‌کند: متاسفانه در این عرصه حتی از قسمت خوب فرهنگ غربی نیز تقلید نمی‌کنیم بلکه از بخش‌های منحط و غلط فرهنگ غربی الگو می‌گیریم. در واقع فرهنگ منحط غربی به‌ طور اجباری وارد جزئیات و زندگی ما شده است. تا زمانی که نسبت به تغییر سبک زندگی، اثرگذاری روی فضای مجازی و آگاه‌سازی نسل جوان اقدام نکنیم نمی‌توان انتظار اصلاح شرایط و استفاده‌نکردن از پوشش‌های موجود را از مردم داشت.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مد و لباس دستگاه های مسئول حوزه مد و لباس لباس در کشور مد و لباس دستگاه ها پوشش ها لباس ها تک بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در داخل و خارج کشور برپا می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر مجمع جهانی علی اصغر (ع) در حاشیه افتتاح کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در باب الهادی (ع) حرم مطهر رضوی گفت: در اولین جمعه ماه محرم به همت این مجمع، در مجموع بیش از هشت هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و ۴۵ کشور جهان برپا خواهد شد که بزرگ‌ترین محفل شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی است.   داود منافی پور تصریح کرد: همزمان با افتتاح این کارگاه، ۷۲ کارگاه دوخت لباس در ایران و چهار کشور بحرین، عراق، هندوستان و ترکیه کار خود را آغاز خواهند کرد.   وی افزود: مجمع جهانی علی اصغر (ع) به عنوان قطب هماهنگ کننده همایش‌ها در ایران و ۴۵ کشور جهان با افتتاح ۷۲ کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی که در آن تعداد زیادی از بانوان به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کنند، اقدام به تهیه، توزیع و اهدای این لباس‌ها به برخی از نقاط ایران و جهان کرده است و در صبح نخستین جمعه ماه محرم این لباس‌ها به صورت رایگان در اختیار مادران و شیرخوارگان شرکت کننده در مراسم قرار می‌گیرد.   او ادامه داد: دوخت لباس شیرخوارگان حسینی حدودا از سال ۱۳۸۶ به طور رسمی و با هزینه‌های مردمی آغاز شد و داوطلبان هر ساله از ولادت حضرت علی اصغر (ع) تا اولین جمعه ماه محرم در این کارگاه گرد هم می‌آیند و شروع به دوخت لباس‌های سبز علوی برای این مراسم می‌کنند.    دبیر مجمع جهانی علی اصغر (ع) با قدردانی از همت و تلاش این بانوان داوطلب اظهار کرد: هر ساله حدود ۵۰۰ هزار دست لباس دوخته و در سطح کشور توزیع می‌شود که کارگاه دوخت لباس مرکزی در تهران است و علاوه بر دوخت لباس‌های استان تهران، لباس‌های شیرخوارگان حسینی را در سطح بین المللی نیز تامین می‌کند.   منافی پور گفت: هزینه‌های این کارگاه کاملا مردمی است و خرید پارچه، نخ و مابقی مایحتاج از نذورات مردمی تهیه می‌شود.   به گفته او، این لباس‌ها پس از دوخت توسط بانوان به صورت شکیل بسته بندی و مزین به سربند یا صاحب‌الزمان (عج) می‌شود. همچنین در هر بسته بندی نذر، نامه‌ای با این مضمون «یا صاحب الزمان (عج) فرزندم را نذر یاری قیامت تو می‌کنم او را برای ظهور نزدیک برگزین و حفظ کن» قرار می‌گیرد که به ۱۲ زبان زنده دنیا همچون عربی، انگلیسی، آذری، اردو، سواحیلی، روسی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، فرانسه، ترکی و هوسایی ترجمه شده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی برپا می‌شود
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در داخل و خارج کشور برپا می‌شود
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد